gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: відбулася нарада з питань інфікування медичних працівників на COVID-19

02 червня 2020

У ГУ Держпраці у Київській області провели нараду з представниками медичної галузі столиці і Київщини щодо якісного налагодження оперативного обміну інформацією про випадки захворювання медичних працівників на коронавірусну інфекцію COVID – 19.

Захід відбувся на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за своєчасністю подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Участь у нараді взяли: перший заступник начальника ГУ Держпраці у Київській області Владислав Андрієнко, заступник начальника відділу з питань гігієни праці Любомир Крохмалюк, начальник відділу ОНІ ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» Олександр Пропащев, заступник директора ДУ «Київський обласний лабораторний центр МОЗ України» Марія Гусович.

Учасники засідання обговорили питання оперативного обміну інформацію щодо випадків захворювань медичних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, та нагальні питання розслідування випадків гострих професійних захворювань серед медичних працівників та інших працівників, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Під час наради було акцентовано на необхідності неухильного виконання норм чинного законодавства в межах компетенції, з метою забезпечення об’єктивного, своєчасного та повного проведення розслідувань випадків гострих професійних захворювань.