gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: обговорено спільні дії щодо обміну інформацією про випадки захворювання на COVID – 19 медпрацівників

29 травня 2020

28 травня у Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулася нарада представників Управління Держпраці у Чернівецькій області з посадовцями медичної галузі краю щодо якісного налагодження оперативного обміну інформацією про випадки захворювання медичних працівників на коронавірусну інфекцію COVID – 19.

Нарада відбулася на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за своєчасністю подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Головувала на робочій зустрічі заступник керівника Чернівецької ОДА Наталія Гусак, участь у нараді взяла виконуюча обов’язки директора державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр» МОЗ України Наталія Гопко.

Від територіального органу Державної служби України з питань праці участь у засіданні взяли перший заступник начальника відомства Іван Гордей, начальник відділу з питань гігієни праці Надія Бурла, завідувач сектору розслідування, аналізу, обліку аварій та виробничого травматизму Управління Алла Грубляк.

У ході засідання  детально обговорено алгоритм спільних дій фахівців відомства та відповідальних осіб медичних установ області з метою належного обміну інформації щодо випадків захворювання серед медиків регіону.

Поінформовано також про хід протиепідемічних розслідувань гострих професійних захворювань у медичних працівників, в яких беруть участь фахівці Держпраці.

Зокрема, перший заступник керівника Управління Держпраці підкреслив, що станом на 28.05.2020 року від медичних закладів Буковини до Управління скеровано 272 повідомлення про захворювання працівників.

Довідково: загальна чисельність інфікованих в області  на коронавірусну інфекцію  станом на 28 травня складає 3259 осіб.