gov.ua Державні сайти України
Пошук

Підписано Угоду про співпрацю між Управлінням та Федерацією професійних спілок Житомирської області

21 січня 2016

DSC03046З метою посилення ефективності державного нагляду і громадського контролю за додержанням законодавства про працю та охорону праці, 19 січня 2016 року між Управлінням Держпраці у Житомирській області та Федерацією професійних спілок Житомирської області було підписано Угоду про співпрацю.

Сторони домовились координувати спільну діяльність шляхом сприяння одна одній у реалізації своїх законних прав та повноважень, вживання узгоджених заходів щодо виявлення і усунення порушень законодавства у сфері трудових відносин, оплати праці, охорони праці, соціального захисту та проведення профілактичної роботи направленої на їх попередження.

Зокрема, Угодою передбачено постійний обмін інформацією, співпраця у вивченні стану охорони праці та соціально-трудових відносин на суб’єктах господарювання Житомирської області, здійснення заходів щодо усунення виявлених негативних тенденцій. Також одним з пунктів є організація спільних заходів щодо проведення в Україні Дня охорони праці, Дня дій за гідну працю та інших професійних і визначних дат. Крім цього, Сторони зобов’язуються підвищувати рівень підготовки посадових осіб, спеціалістів і представників профспілок з питань охорони праці і правової роботи, а також приймати участь у роботі комісій з перевірки їхніх знань.