gov.ua Державні сайти України
Пошук

Обласні управління Держпраці ратифікують угоди із Фондом соціального захисту інвалідів

21 січня 2016

У даний момент по всій Україні проходить ратифікація угод між Держпраці та Фондом соціального захисту інвалідів України.

Метою таких угод є співробітництво та організація взаємовідносин у сфері здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням вимог чинного законодавства щодо працевлаштування інвалідів.

Пріоритетними напрямами співробітництва є обмін досвідом, здійснення спільних досліджень, що стосуються проблем дотримання роботодавцями вимог чинного законодавства з питань працевлаштування інвалідів та їх трудових прав, розробка і спільна участь у програмах, що фінансуються міжнародними організаціями та Європейським Союзом.

Взаємодія двох структур підвищить рівень контролю за дотриманням вимог чинного законодавства стосовно працевлаштування інвалідів, застосування заходів для захисту прав працівників-інвалідів на підприємствах, установах та організаціях, що суттєво покращить ситуацію у сфері збереження прав працівників-інвалідів, та прискорить процеси розгляду скарг та позовної роботи.

За останній тиждень, такі угоди підписано вже в двох областях, а саме: Херсонській та Івано-Франківській.