gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: начальник ГУ Держпраці взяв участь у засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

24 квітня 2020

У Харківській ОДА відбулося чергове засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області під головуванням голови ХОДА Олексія Кучера.

У роботі Комісії взяв участь начальник ГУ Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський.

Під час засідання присутніх керівників, начальників та представників держорганів, установ та організацій було поінформовано щодо стану захворюваності на вірусну інфекцію COVID-19 серед населення Харківщини.

За інформацією в.о. санітарної лікарки Харківської області Любов Махоти, на Харківщині на даий час зареєстровано 260 випадків підозри на коронавірусну інфекцію, відбулось занесення коронавірусної інфекції в 9 лікувальних закладів регіону, захворіло 18 медичних працівників.

Наголошено, що обстеження на коронавірусну інфекцію є обов’язковим у трьох випадках:

– перша категорія – це люди, яких визначають лікарі як таких, у яких наявна конкретна симптоматика;

– друга категорія – люди, які контактували з хворим, що було підтверджено після епідеміологічного розслідування;

– третя категорія – це люди, хворі на пневмонію.

Учасниками обласної Комісії були обговорені найближчі заходи по запобіганню розповсюдження коронавірусної інфекції серед населення Харківщини та нагадано про дотримання правил під час карантину працівниками держорганів, установ, організацій та підприємств, які виконують свої професійні обов’язки безпосередньо на своєму робочому місці.