gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: комісія Управління Держпраці прийняла іспит на групу допуску з електробезпеки в електротехнічного та електротехнологічного персоналу

21 квітня 2020

У зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, збереження життя, здоров’я і забезпечення безпеки працівників та оточуючих людей перевірка знань з питань охорони праці комісіями утвореними Управлінням Держпраці у Хмельницькій області проводиться у формі дистанційної перевірки знань.

Комісія з перевірки знань з питань охорони праці, до складу якої увійшли представники Управління Держпраці у Хмельницькій області та Управління Державної інспекції  енергетичного нагляду України у Хмельницькій області перевірила дистанційно знання з охорони праці на групу допуску з електробезпеки в електромонтерів, головних енергетиків, відповідальних осіб за електрогосподарство підприємств та організацій Хмельниччини.

Дистанційне навчання з питань охорони праці на групу допуску з електробезпеки відбулося на базі Регіонального навчально-методичного центру державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці».

50 годинний курс навчання стосувався Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правил безпечної експлуатації електроустановок, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів та Правил пожежної безпеки в Україні.

Крім того, під час навчання розглянуто загальні питання з охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії, вимоги щодо безпечного виконання робіт у потенційно вибухонебезпечних середовищах тощо.

Інформаційно:

Дистанційна перевірка знань здійснюється за умови: забезпечення візуальної аутентифікації того, хто проходить перевірку знань з питань охорони праці; особистої присутності членів комісії з перевірки знань з питань охорони праці.

Дистанційна перевірка знань реалізується шляхом передачі відео-, аудіо-, графічної та текстової інформації у синхронному режимі.