gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Харківській облдержадміністрації відбулося позачергове засідання щодо боротьби з поширенням коронавірусу Covid-19

30 березня 2020

Начальник ГУ Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський взяв участь у позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

Метою засідання Регіональної комісії стало питання введення додаткових заходів боротьби з поширенням коронавірусу Covid-19 на території Харківської області, під час якого було затверджено подовження карантину на території Харківської області до 24 квітня 2020 року.

Про підготовчі заходи, що проводяться в області, та поповнення запасів медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, тест-систем було проінформовано присутніх на засіданні, а саме отримання: допомоги від держави в кількості 5000 експрес-тестів на COVID-19, 400 одноразових захисних костюмів, близько 4000 захисних масок респіраторного типу. Коштом обласного бюджету були придбані близько 100 захисних костюмів багаторазового використання, що дуже є важливим для захисту фахівців, які працюють в інфекційних лікарнях, та було передано декілька костюмів для забезпечення бригад екстреної медичної допомоги.

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк відзначив, що медична сфера регіону отримує допомогу від бізнесу та волонтерів. Так, регіон отримав тест-системи для ПЦР-лабораторій, у процесі – передача медичного обладнання, в тому числі апаратів ШВЛ, для опорних лікарень регіону та лікарень міста Харків.