gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Івано-Франківську інспектори праці інформують будівельників про трудові права та ризики неофіційного працевлаштування

05 березня 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації ринку праці у будівельній галузі в Україні стартував перший етап масштабної інформаційної кампанії, який триватиме до 20 березня.

Під час інформаційних відвідин роботодавцям та працівникам роз’яснюватимуть переваги офіційного працевлаштування, ризики незадекларованої праці, розповідатимуть про соціальні гарантії належно оформленого працівника, про визначену законодавством відповідальність роботодавців, розміри штрафних санкцій за використання незадекларованої праці та вимоги безпеки.

Посадові особи Управління Держпраці в Івано-Франківській області провели робочу зустріч з представниками будівельної компанії БК «Вертикаль» та роз’яснили вимоги належного оформлення трудових відносин. Особливу увагу приділили питанням профілактики виробничого травматизму при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, дотриманні нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Звертаємо увагу, що у ході першого етапу кампанії жодні заходи впливу не застосовуватимуться. Роботодавцям надається можливість та час на виконання усіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників. Однак, уже 30 березня по 30 квітня проходитиме інспекційна кампанія.