gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Волині для представників закладів охорони здоров’я проведено семінар-навчання

04 березня 2020

Посадові особи Управління Держпраці у Волинській області  разом з Управлінням охорони здоров’я Волинської ОДА провели спільне семінар-навчання на тему «Заходи профілактики щодо розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19. Організація і процедура проведення медичних оглядів працівників. Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці…».

У ході проведення навчання обговорено питання по дотриманню профілактичних рекомендацій, які допоможуть мінімізувати поширення коронавірусної інфекції COVID-19 шляхом доведення інформації до населення області та роботодавців. Під час семінару також детально обговорено питання експертизи умов праці, гігієни праці та атестації робочих місць.

Обов′язковою вимогою до організації і проведення медоглядів закладами охорони здоров’я є залучення до проведення медоглядів лікарів, які мають підготовку з профпатології та обізнані з умовами  праці працівників,  особливостями виробництва та шкідливими факторами виробничого середовища, їх гігієнічною  оцінкою й можливою професійною патологією на даній дільниці, у цеху, на виробництві.Учасникам заходу роздано друковані матеріали (плакати та флаєри) на тему зниження ризиків інфікування коронавірусом.