gov.ua Державні сайти України
Пошук

Суми: до акредитації – з усією відповідальністю

04 березня 2020

На виконання Постанови КМУ від 20 травня 2009 р. № 490  «Про затвердження Порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та атестації спеціалістів» зі змінами та доповненнями фахівці Управління Держпраці у Сумській області увійшли до складу акредитаційної комісії Регіонального сервісного центру МВС в Сумській області.

Із метою тісної співпраці Управлінням Держпраці у Сумській області було ініційовано та проведено нараду з керівництвом Регіонального сервісного центру МВС в Сумській області. У ході заходу обговорено низку питань, щодо якісного здійснення державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, яких на території Сумської області працює 63. Учасники наради розглянули процедуру перевірки таких закладів Управлінням Держпраці у Сумській області на відповідність їх матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці. За круглим столом зустрілися перший заступник начальника Управління Держпраці у Сумській області Бондар Є.І., начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Журба С.О., начальник РСЦ МВС в Сумській області Ольховик В.В., заступник начальника РСЦ, голова акредитаційної комісії Колесник О.М. та головний спеціаліст відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи та взаємодії з суб’єктами господарювання РСЦ, секретар акредитаційної комісії – Вітковський В.В.

За результатами наради ухвалено ряд відповідних рішень. Головне завдання Управління Держпраці у Сумській області в даному напрямку – сприяти створенню безпечних умов праці у відповідності до нормативно-правових актів з охорони праці та запобігти настанню нещасних випадків і травматизму у вищезазначених закладах.