gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: працівникам ТОВ “Строй Інвест Тур” – про запобігання нещасним випадкам під час робіт підвищеної небезпеки

25 лютого 2020

Фахівці ГУ Держпраці в Одеській області взяли активну участь у семінарі у ТОВ “Строй Інвест Тур”. На заході були присутні керівники, фахівці з охорони праці та працівники підприємства.

Головний державний інспектор Лідія Заруба ознайомила присутніх з законодавчими документами з охорони праці та необхідністю дотримання їх вимог:

  1. НПАОП 45.2-7.03-17 «Мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках», «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями», НПАОП 0.00-1.71-13.
  2. «Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті», НПАОП 0.00-1.15-07.
  3. «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», НПАОП 0.00-1.80-18.
  4. Попередження нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки.

Представником Головного управління  було звернуто увагу на набрання чинності «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», який вступив в силу з 1 липня 2019 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 337 від 17.04.2019 року.

Учасники семінару розглянули питання попередження нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки, впродовж виконання яких існує вплив небезпечних виробничих факторів на працівників.

Також головним державним інспектором Лідією Зарубою була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо застосування законодавства про працю, відповідальності за допуск працівника до роботи без укладення трудового договору, негативних наслідків незадекларованої праці як для працівників, так і для роботодавців.