gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Хмельницькій облдержадміністрації провели зустріч представників машинобудівної галузі та контролюючих органів

21 лютого 2020

В Хмельницькій облдержадміністрації зібралися керівники окремих підприємств сфери машинобудування та представники територіальних підрозділів ЦОВВ, які наділені функціями контролю та нагляду за певними сферами діяльності. Зокрема, до спілкування долучилися начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков, представники ГУ ДСНС, Державної фіскальної служби, Держекоінспекції та інші.

У ході зустрічі представники підприємств розповіли про труднощі, що виникали під час перевірок, а також проблемні питання, що пов’язані з необхідністю дотримання окремих законодавчих норм з питань охорони праці, пожежної безпеки, охорони навколишнього середовища, обліку військовозобов’язаних. Зокрема, порушувалося питання вартості оцінки умов праці, навчання працівників з питань охорони праці, прогалин у законодавстві, які не враховують особливості окремих різновидів робітничих професій.

Під час обговорення торкнулися також питань легалізації тіньової зайнятості, налагодження контролю за діяльністю окремих суб’єктів господарювання, що ухиляються від сплати податків тощо.

У підсумку вирішено, що в облдержадміністрації будуть опрацьовані та узагальнені пропозиції з тих питань, які потребують внесення змін до нормативних актів, аби надалі передати їх депутатам від Хмельниччини до Верховної Ради. Також досягнуто домовленості щодо шляхів покращення взаємодії усіх сторін у питаннях, що можуть бути вирішені на рівні області.