gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: легалізація зайнятості – крок на зустріч працівникам

21 лютого 2020

З метою недопущення випадків використання незадекларованої праці інспектор праці ГУ Держпраці у Херсонській області Аліна Байрак, на базі Нововоронцовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості спільно з представниками Новокаховського Управління ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі та районного центру зайнятості, провела семінар для роботодавців «Легалізація зайнятості – крок на зустріч вашим працівникам».

Учасники заходу говорили про наслідки використання незадекларованої праці, як для роботодавців, так і для працівників. Присутні розглянули зміни у законодавстві щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, звернули увагу на переваги офіційного працевлаштування, а також відповіли на запитання роботодавців.

Фахівцем було наголошено, що основною метою Держпраці є подолання тіньової зайнятості. Лише у випадках, коли суб’єкти господарювання свідомо порушують права працівників, допускаючи їх до роботи без офіційного оформлення, виникає необхідність притягнення роботодавців до відповідальності.

Головне управління Держпраці у Херсонській області закликає роботодавців і працівників працювати у рамках чинного законодавства.