gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: про причини та наслідки виробничого травматизму – працівникам клінічної лікарні

20 лютого 2020

Фахівці відділу розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму ГУ Держпраці у Харківській області спільно з Харківським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області провели профілактичну бесіду «Про стан, причини та наслідки виробничого травматизму» з працівниками Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова».

Захід було організовано та проведено в рамках спеціального розслідування групового нещасного випадку, що стався 21.09.2016 р. з працівниками закладу. Дзержинський районний суд міста Харкова 28.01.2020р. визнав, що зазначений нещасний випадок пов’язаний з виробництвом.

Під час профілактичної бесіди фахівцями розглянуто питання дотримання вимог безпеки  під час виконання робіт, проведення заходів, спрямованих на профілактику виробничого травматизму, а також проведення навчання з питань охорони праці та своєчасне проведення медичних оглядів працівників тощо.

 Довідка

21.09.2016р. хворий наніс умисні тілесні ушкодження працівникам закладу під час їх чергування у відділенні. Згідно з КК України: його визнано винним  у вчиненні злочинів відповідно до ч. 1 ст. 122 – умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, яке не є небезпечним для життя, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров`я працівників.