gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: за участі фахівців Управління Держпраці відбулися змагання з безпеки

19 лютого 2020

Для популяризації правил безпеки охорони праці та промислової безпеки в рамках проєкту з попередження нещасних випадків на виробництві у с. Яхники Лохвицького району Полтавської області Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» провело змагання з безпеки під гаслом «Дій безпечно».

Група компаній Smart Energy — один з провідних приватних газовидобувників України, котрий приділяє значну увагу питанню безпеки виробництва, постійно вдосконалює заходи з безпеки праці та довкілля, використовуючи кращі світові практики. Так, торік у Представництві «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед», що входить до цієї групи компаній, запровадили програму Near Miss— «золотий стандарт» у нафтогазовидобувній індустрії та промисловості в цілому.

Програму, що навчає співробітників ідентифікувати небезпеки та контролювати їх усунення, впроваджували покроково. Одним із етапів впровадження стандартів Near Miss стала корпоративна гра з охорони праці. Для п’яти команд, до яких входили фахівці найрізноманітніших напрямів, підготували кілька локацій, де перевіряли знання правил домедичної допомоги, розуміння дій в умовах виникнення пожежі, уважність при виборі справних інструментів та виявленні потенційно небезпечних ситуацій. На випробуванні Near Miss учасники на прикладі шукали та позначали всі ризики для людини. Авторитетне журі оцінювало швидкість, правильність та повноту дій учасників. Власне, не було жодної команди, яка б не справилась з якимось із завдань, але, звичайно, були визначені ті, хто зробив це найкраще.

Таку ініціативу газовидобувників підтримують державні органи. Присутній на змаганнях начальник відділу гірничого нагляду Управління Держпраці у Полтавській області Максим Бандура зазначив, що всі підприємства мають дбати про персонал і проводити заняття з охорони праці. «Коли людина підготовлена та досконало виконує свою роботу, то ризики на робочому місці зводяться до мінімуму», — зауважив посадовець.

Окрім традиційних  для таких змагань сторін, у заході взяли участь старшокласники місцевої школи. Діти отримали змогу не лише перевірити свої знання з електробезпеки, використання газу у побуті, пожежної безпеки, а також розпитати фахівців та спробувати професійне спорядження в дії.

У діловій грі співробітники компанії показали високий рівень підготовки та поглибили свої знання. Змагання стали першими подібним заходом для групи компаній, проте подібну ініціативу планують розвивати, залучаючи до заходів усіх охочих, адже наша безпека – це відповідальність кожного з нас.