gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: про дотримання доброчесних відносин між працівником та роботодавцем

18 лютого 2020

У Миколаївському обласному дитячому туберкульозному санаторії «Дубки» обговорили  виробничі ризики, які впливають на стан здоров’я працівників, та комплексні заходи, направленні на їх мінімізацію. Обговорення відбулося за участі Юліі Шелестюк, інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області,  та персоналу закладу.

Під час заходу сторони визначили  компетенції вертикалі управління персоналом оздоровчого закладу щодо забезпечення безпечних, здорових умов праці на робочих місцях.

«Сьогодні людина праці має усвідомлювати, що її майбутнє знаходиться у неї в руках. Недопущення професійної захворюваності залежить від позиції  самого працівника, а саме від відстоювання трудових прав, що можливе за умов укладеного трудового договору, та активної позиції  у сфері охорони праці»,  – наголосила Юлія Шелестюк.

Присутнім також відзначили, що перед тим, як почати працювати, працівник має знати про наявність на його робочому місці небезпечних та шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я  та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.