gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: роз’яснено необхідність додержання вимог охорони праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки

18 лютого 2020

Фахівці ГУ Держпраці в Одеській області провели семінар-наради з питань охорони праці на підприємствах Одеси та області : ТОВ «СК Енерж – сервіс», «Аккорд-строй», ПКО «АГНИ» тощо. Ключовою темою було: «Заходи з додержання правил охорони праці щодо недопущення росту травматизму на об’єктах виконання робіт».

У заходах також брали участь керівництво, посадові особи, працівники, які виконують роботи з експлуатації та технічного обслуговування димоходів і вентиляційних каналів.

Головні державні інспектори Олександр Баландюк, Євген Аношкін, Євген Нефьодов ознайомили учасників семінарів-нарад з аналізом нещасних  випадків, пов’язаних з виробництвом і під час виконання робіт на висоті. Особливу увагу було звернуто на необхідність додержання вимог безпеки під час технічного обслуговування димоходів та вентиляційних каналів у зимовий період.

Представники Головного управління також підкреслили необхідність дотримання вимог охорони праці під час виконання газонебезпечних робіт.

Під час своїх виступів головні державні інспектори звернули увагу керівництва та посадових осіб підприємств на  необхідність забезпечення працівників підприємств засобами індивідуального та колективного захисту.

На семінар-нарадах також було розглянуто питання умов експлуатації обладнання підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки, обов’язкового проведення цільового інструктажу з робітниками перед виконанням робіт за нарядами-допусками тощо.