gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управління Держпраці у Сумській області наголошує, що праця має бути безпечною

17 лютого 2020

Із метою мінімізації роботодавцями ризиків виникнення нещасних випадків на виробництві посадовими особами Управління Держпраці у Сумській області у межах наданих повноважень протягом січня-лютого поточного року проведено ряд превентивних заходів.

На виконання Угоди про співпрацю між Управлінням Держпраці та Управлінням Укртрансбезпеки у Сумській області упродовж звітного періоду проведені спільні виїзні семінар-наради з перевізниками, що здійснюють перевезення пасажирів за маршрутом Суми – Київ та Суми – Харків.

Також семінар пройшов на базі ТОВ «Сумиоблавтотранс» для працівників підприємства та фізичних осіб-підприємців, що здійснюють перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Фахівці звернули увагу на додержання вимог правил охорони праці на автомобільному транспорті та безпеку дорожнього руху.

Проаналізовано стан виробничого травматизму серед суб’єктів господарювання агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери. Посадовими особами відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області у січні – лютому 2020 року залучено до участі у семінарах, нарадах, круглих столах понад 220 представників суб’єктів господарювання. Учасники заходів особливу увагу звернули на типові обставини, причини і події, за яких сталися нещасні випадки, обговорили шляхи уникнення травмування працівників.

Для забезпечення обізнаності працівників у сфері безпеки та здоров’я на робочому місці у рамках превентивної роботи фахівці відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Сумській області провели практичні тренування щодо безпечного виконання газонебезпечних робіт, контролю газоповітряного середовища. Державні інспектори Держпраці надали технічні консультації відповідальним посадовим особам підприємств щодо Механізму проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки.

Одними з найбільш найрозповсюджених є роботи на висоті, необхідність їх проведення виникає у будь-якій сфері діяльності. Утім, зважаючи на високий рівень ризику травмування, вони належать до переліку робіт з підвищеною небезпекою. Тому повсякчас фахівці відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці інформують підприємства Сумщини про вимоги охорони праці, а також наголошують на необхідності забезпечення контролю за їх дотриманням працівниками підприємств. Так у січні-лютому відділом залучено до участі у превентивних заходах понад 100 представників підприємств Сумської області.

Управління Держпраці у Сумській області наголошує на тому, що людське життя безцінне і водночас найдорожче, що в нас є. Будьте обережні, дотримуйтесь вимог охорони праці.