gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: переваги задекларованої праці обговорили у телеефірі

17 лютого 2020

На телеканалі UA:POLTAVA у програмі «ТЕМА ДНЯ» говорили про наслідки незадекларованоъ праці. Під час телеефіру начальник Управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак підбив підсумки нещодавньої інформаційної-роз’яснювальної кампанії, реалізованої на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами. Окремо зупинився на поточному етапі виконання доручення Прем’єр-міністра –  інспекційній кампанії, яка розпочалась 10 лютого.

Очільник держустанови нагадав глядачам, що у разі виявлення незадекларованого працівника, інспектор буде зобов’язаний вжити заходи щодо притягнення винних осіб до відповідальності та роз’яснив зміну розмірів штрафів, запроваджених поточного місяця.

Посадовець пояснив чому тіньова зайнятість невигідна для підприємців та чим ризикують наймані працівники, отримуючи зарплату в конвертах. Користуючись нагодою, звернувся до роботодавців із закликом оформити трудові відносини з працівниками, адже оформлені трудові відносини ­ це запорука продуктивної праці та сталого бізнесу.