gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про безпечність сільськогосподарської техніки говорили у ПрАТ «Уманьферммаш»

14 лютого 2020

Під час здійснення планового заходу у ПрАТ «Уманьферммаш» начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Черкаській області Анатолій Карпенко провів превентивну роботу, спрямовану на зменшення загроз під час експлуатації сільськогосподарської техніки, що випускається підприємством.

Як зазначив фахівець, сільськогосподарська машина має бути спроєктована і зроблена з врахуванням результатів оцінки ризику. Необхідно використовувати всі можливості даної процедури. Зменшенням ризику є застосування відповідних захисних пристроїв на засобах виробництва, що створює більш безпечні умови праці машиніста тракториста сільськогосподарського виробництва та інших осіб.

«Особливу увагу необхідно приділяти тому, щоб застосування захисних пристроїв не призвело до виникнення нових ризиків. Застосування нової сучасної техніки в сільському господарстві має зменшити відсоток нещасних випадків на виробництві з технічних причин», – наголосив Анатолій Карпенко.

Начальник конструкторського технологічного відділу ПрАТ «Уманьферммаш» Михайло Черниш повідомив, що підприємство тісно співпрацює з Центром випробувань техніки Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого» та ознайомив з результатами випробування продукції.

Фахівцям Управління представили зразки продукції, яка випускається підприємством. Як підкреслив генеральний директор ПрАТ «Уманьферммаш» Анатолій Ліпкан, це одне з провідних підприємств України з виробництва сільськогосподарської техніки та запчастин до неї. ПрАТ «Уманьферммаш» має більш ніж 40-річний досвід роботи в області сільськогосподарського машинобудування, освоїло широкий асортимент нових виробів для всіх напрямків сільськогосподарського виробництва. Продукція підприємства має високу надійність, якість та безпечність.