gov.ua Державні сайти України
Пошук

Представникам малого та середнього бізнесу Миколаївщини – вимоги законодавства про працю

14 лютого 2020

На Миколаївщині для працівників малого та середнього бізнесу проведено семінар на тему «Вимоги законодавства про працю для СПД-роботодавців», під час якого учасників також було поінформовано про заходи, які відбуваються на території області щодо детінізації зайнятості та попередження виробничого травматизму.

Участь у заході взяли близько 60 підприємців Очаківського, Новоодеського, Миколаївського, Вітовського та інших районів області.

Звертаючись до присутніх, перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська повідомила, що перед Державної службою України з питань праці поставлено завдання акумулювати усі сили у протидії незадекларованій праці. З 20 по 31 січня 2020 року на Миколаївщині відбулась інформаційна кампанія щодо негативних наслідків неофіційної зайнятості та недопущення допуску до роботи працівника без укладеного трудового договору. З 10 по 21 лютого 2020 року проходить інспекційна кампанія щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками.

Інспектор праці Управління Наталія Осадченко повідомила про Порядок, відповідного до якого відбуваються перевірки, при цьому зауважила на повноваженнях інспектора праці та суб’єкта господарювання.

Не менш важливим питанням семінару стало забезпечення представниками малого та середнього бізнесу дотримання вимог охорони праці. Присутнім повідомили дані травматизму за 2019 рік, підкреслили високий рівень нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом,  серед працівників соціально-культурної сфери, наголосили на важливості проведення інструктажів з охорони праці, ознайомили з Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.