gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: фахівці ГУ Держпраці провели семінари з працівниками енергетичної галузі

13 лютого 2020

Інспектори відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС ГУ Держпраці у Харківській області провели робочі зустрічі з працівниками підприємств: ТОВ «ССК ТМ», електротехнічної лабораторії служби діагностики ізоляції та перенапруг Харківських міських електромереж АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» та електротехнічної лабораторії Харківського Національного Університету Міського Господарства.

Фахівці Управління Держпраці акцентували, що працівники під час виконання робіт на висоті залежно  від умов праці і прийнятої технології виробництва, повинні забезпечуватися спеціальним одягом, взуттям та  іншими  засобами індивідуального  захисту, а  також  мийними  та знешкоджувальними засобами. Було наголошено, що засоби індивідуального захисту будуть безпечними для  життя та здоров’я за умови їх застосування за призначенням та з урахуванням правильного обслуговування й використання.

Працівникам було надано рекомендації щодо розміщення засобів захисту в приміщеннях об’єктів, підрозділів, дільниць або в складах інвентарного майна  бригад відповідно до  прийнятої  на  підприємстві  системи організації експлуатації, норм комплектування та було роз’яснено, що експлуатація  засобів  колективного та індивідуального захисту дозволяється за умови: наявності технічної  документації з відміткою служби технічного контролю виробника; своєчасного проведення необхідних експлуатаційних випробувань; проведення щоденного  огляду  засобів  захисту перед початком робіт щодо справності,  відсутності пошкоджень  та  дефектів,  які можуть погіршувати їх захисні властивості.

З учасниками заходів було обговорено: типи,  перелік необхідних засобів захисту та порядок безпечного виконання робіт на висоті, які повинні зазначатися у наряді.

Наприкінці зустрічі фахівцями Головного Управління Держпраці у Харківській області було зазначено, що переважна більшість нещасних випадків при виконанні робіт на висоті сталися через незастосування чи неправильне використання засобів індивідуального захисту.