gov.ua Державні сайти України
Пошук

Погашення заборгованості з виплати заробітної плати – пріоритет Держпраці

25 грудня 2015

Зокрема, Головним управлінням Держпраці у Харківській області в грудні 2015 року проведено перевірки стану додержання законодавства про працю на підприємствах КП «Теплоенерго» Лозівської міської ради Харківської області та ДП «Центральне конструкторське бюро «Протон». Завдяки втручанню фахівців Головного управління Держпраці, заборгованість з виплати заробітної плати на зазначених підприємствах погашена в повному обсязі, а це – понад 2 млн. грн.

Також, службовими особами Управління Держпраці у Закарпатській області проведено перевірку щодо додержання законодавства про оплату праці у Публічному акціонерному товаристві «Акціонерна фірма «Яворник». У ході якої з’ясовано, керівництвом підприємства не виплачено найманим працівникам заробітну плату за липень – вересень поточного року на загальну суму 36,8 тис. грн. Внаслідок вжитих заходів впливу, працівникам товариства в повному обсязі виплачено заборговану заробітну плату, а керівника підприємства, за поданням Управління, Великоберезнянський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Посадові особи Управління Держпраці у Чернігівській області у листопаді поточного року здійснили перевірки ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» і, за дорученням Державної служби України з питань праці, ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» стосовно дотримання чинного законодавства України про працю. За результатами виконання приписів працівникам зазначених підприємств виплачено боргів із заробітної плати на загальну суму майже 2 мільйони гривень.