gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: працівникам ТОВ «ФАБРИКА МОРОЗИВА ХЛАДОПРОМ» – про безпеку на робочому місці

12 лютого 2020

На виконання доручення Державної служби України з питань праці щодо запобігання нещасних випадків, у т.ч. внаслідок ДТП, головними державними інспекторами відділу нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС ГУ Держпраці у Харківській області було проведено семінар для працівників підприємства ТОВ «ФАБРИКА МОРОЗИВА ХЛАДОПРОМ» (виробництво морозива) на тему: «Правила охорони праці на автомобільному транспорті». Підприємство  входить до сфери харчової промисловості та переробки сільськогосподарських продуктів.

Фахівці Управління Держпраці роз’яснили працівникам підприємства основні вимоги відповідно до НПАОП 0.00-1.62.12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті».  Особливу увагу було зосереджено на необхідності вжиття роботодавцями заходів, що направлені на створення безпечних і здорових умов праці працівників, а саме:

  • проведення вступних, первинних, повторних інструктажів з питань охорони праці із працівниками підприємства;
  • проведення медичних оглядів водіїв, в тому числі передрейсових;
  • допущення до керування транспортними засобами виключно тих працівників, які пройшли відповідне навчання та отримали відповідну кваліфікацію до керування транспортними засобами;
  • проведення перевірки технічного стану службових автомобілів перед випуском на лінію;
  • постійне проведення аналізу стану додержання вимог законодавства під час утримання та експлуатації транспортних засобів суб’єктами господарювання.

Під час семінару працівників також було поінформовано про основні шляхи збереження здоров’я і працездатності працівників: розробка і застосування відповідних положень, інструкцій та інших нормативно-правових актів з охорони праці, які будуть діяти в межах підприємства, здійснення організаційних, технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів.