gov.ua Державні сайти України
Пошук

При перевірці «Укрпошти» на Полтавщині застосовували як контрольні, так і превентивні заходи

07 лютого 2020

Згідно з Планом заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань праці на 2020 рік відбулась перевірка Полтавської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта».

Комісія Управління Держпраці у Полтавській області протягом 10 днів перевіряла функціонування системи управління охороною праці, наявність відповідних дозвільних документів, організацію безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки, перевезення вантажів, навчання, перевірки знань і інструктажів з питань охорони праці, забезпеченість засобами індивідуального захисту, проведення обов’язкових медичних оглядів тощо.

Стан додержання законодавства у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, перевірили в структурних підрозділах підприємства у Полтаві, Кременчуці, Лубнах та Миргороді, а також у підпорядкованих відділеннях поштового зв’язку в смт Оржиця,  с. Засулля, Лубенського р-ну, с. Піщане Кременчуцького р-ну, м. Горішні Плавні, м. Пирятин та інших.

За результатами перевірки до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 5 посадових осіб та 2 працівника підприємства, а керівництво дирекції отримало обов’язкові до виконання приписи та матиме можливість їх виправити.

Проте метою дій фахівців Держпраці є допомога підприємству у виправленні недоліків і сприяння у тому, щоб вони не повторювались. Тож, варто зазначити, що певна кількість виявлених порушень була усунена ще під час проведення перевірок та підписання актів і приписів про перевірки, що є черговим підтвердженням позиції Держпраці щодо зміщення акцентів на превентивні заходи над контролюючими.