gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: в КМДА організували масштабний захід щодо легалізації зайнятості населення

05 лютого 2020

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації організували масштабну акцію в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії стосовно легалізації заробітної плати. Участь у заході взяли: перший заступник начальника ГУ Держпраці у Київській області Владислав Андрієнко, директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Вадим Фіоктістов, перший заступник начальника ГУ ПФ України в м. Києві Ірина Задерейко, заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві Оксана Малихіна, т.в.о. заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві Віталій Караулов, Директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, суб’єкти господарювання, що здійснюють свою діяльність у столиці.

Під час заходу посадові особи обговорювали з присутніми питання щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати та ухилення від сплати податків роботодавцями.

Суб’єктам господарювання вкотре нагадали, що тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджети соціальних фондів матимуть стабільні надходження для своєчасного фінансування страхових виплат. Кожен працівник, який працевлаштований офіційно може розраховувати  на своєчасну виплату заробітної плати у розмірі не менше мінімальної, яка встановлена чинним законодавством України. Окрім цього офіційно працевлаштований громадянин має право на виплату усіх соціальних гарантій (лікарняні, відпустки) згідно з чинним законодавством України.