gov.ua Державні сайти України
Пошук

Понад 6 тисяч підприємців Херсонщини повідомлено про відповідальність за незадекларовану працю

05 лютого 2020

У рамках інформаційної кампанії з детінізації зайнятості, що тривала по всій Україні, у тому числі і на Херсонщині, за дорученням Прем’єр-міністра, інспекторами ГУ Держпраці у Херсонській області спільно з фахівцями територіальних органів центральної виконавчої влади – Служби зайнятості, Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів, органів місцевого самоврядування поінформовано більше 6 тисяч підприємців Херсонської області про ризики використання праці неоформлених працівників.

Про це під час селекторної наради в обласній державній адміністрації повідомив начальник Головного управління Держпраці у Херсонській області Віталій Берлим.

«Учасники інформаційних відвідувань поінформували більше 6 тисяч підприємців Херсонської області про ризики використання праці неоформлених працівників, а працівники цих суб’єктів господарювання дізналися про переваги офіційного працевлаштування. Посадовці закликали роботодавців офіційно оформити найманих працівників та попередили, що за використання незадекларованої праці законодавством передбачені фінансові санкції.

Крім інформаційних відвідувань на Херсонщині також проведено ряд семінарів для представників підприємств, установ, організацій, на яких наголошено на негативних наслідках тіньової зайнятості для працівників і роботодавців.

Після проведення аналізу і визначення результатів інформаційної кампанії з легалізації зайнятості до роботодавців, які порушують вимоги законодавства, будуть вжиті відповідні заходи», – наголосив Віталій Берлим.