gov.ua Державні сайти України
Пошук

Проведено бліц-навчання з питань трудового законодавства головам сільських та селищних рад Волині

23 грудня 2015

ШацькПосадові особи управління Держпраці у Волинській області взяли участь у бліц-навчанні новопризначених голів сільських та селищних рад Шацького та Луцького районів. Навчання проходило на базі районних центрів зайнятості. Участь у заході також взяли представники райдержадміністрацій, спеціалісти управління пенсійного фонду та районних відділень державної податкової інспекції.

Фахівці управління Держпраці роз’яснили присутнім нововведення у сфері трудового законодавства, надали практичні рекомендації з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів. Звернули увагу на зміни у Кодексі законів про працю України, роз’яснили питання щодо механізму оформлення найманих працівників, розірвання трудових договорів з працівниками, ведення журналу реєстрації наказів, ведення табелів, порядку нарахування індексації заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку, оформлення записів про прийом та звільнення до трудової книжки.

Також зупинилися на обговоренні легальної праці найманих працівників, співпраці органів місцевого самоврядування з підприємствами, розташованими на територіях селищних та сільських рад та безаварійній роботі деревообробних цехів при первинній переробці деревини.