gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: про недопущення виробничого травматизму серед працівників ТОВ «Укрсоя»

04 лютого 2020

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області у зв’язку з високим рівнем травматизму у 2019 році серед працівників суб’єктів господарювання агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери поставили перед собою низку завдань щодо посилення заходів із дотримання вимог охорони праці суб’єктами господарювання Миколаївщини.

З метою недопущення нещасних випадків,  пов’язаних з виконанням виробничих завдань, Управлінням Держпраці у Миколаївській області проводиться активна превентивна робота серед суб’єктів господарювання Миколаївщини різних форм власності.

Так, в рамках зазначених заходів  посадові особи Управління  провели зустріч з керівництвом ТОВ “Укрсоя”.

ТОВ “Укрсоя” є постачальником високоякісних продуктів переробки соєвих бобів. Переробний цех перероблює власно вирощену сою на соєву макуху і нерафіновану соєву олію, та здійснює закупівлю сої.

Під час заходу зазначалося, що ситуація навколо недопущення нещасних випадків,  пов’язаних з виробництвом, є цілком контрольована якщо реалізації заходів з питань охорони праці здійснюється планово та  постійно перебуває в полі уваги керівництва підприємства.

Визначення виробничих ризиків вимагає глибокого аналізу, що включає всі аспекти господарської діяльності. Здійснення постійного контролю за додержанням заходів з охорони праці є головною складовою попередження виробничого травматизму.  Для запровадження ефективних методів у сфері охорони праці, також, необхідно здійснювати постійний моніторинг передових практик, які запроваджуються на підприємствах  всередині країни та за кордоном.

Посадові особи Управління зауважили, що до типових обставин, за яких у минулому році сталися нещасні випадки, увійшли падіння потерпілих, у тому числі з висоти, травмування рухомими частинами устаткування та деталями, що рухаються, обертаються. Тож,  під час проведення інструктажів, семінарів з питань охорони праці увагу працівників варто акцентувати на наслідках порушення вимог охорони праці у зазначених обставинах.