gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Івано-Франківській ОДА підбили підсумки проведеної інформаційної кампанії

03 лютого 2020

На щотижневій онлайн-нараді в заступника голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, проаналізували результати проведеної в області інформаційної кампанії з детінізації зайнятості.

Начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло зазначив, що питання незадекларованої праці є пріоритетним на 2020 рік.

«Боротьба з незадекларованою працею є важливим напрямом. Ця робота триває по всій Україні, відповідно до Указу президента і прем’єр-міністра України. Насамперед мова йде про детінізацію таких галузей, як торгівля оптова та роздрібна, організація харчування та тимчасового розміщування. Недопустимо, щоб на підприємствах працювали неоформлені особи. Неоформлений працівник не має ніякої гарантії щодо терміну перебування на роботі та позбавлений всіх соціальних гарантій передбачених законом», – наголосив Ігор Росипайло.

Протягом проведення масштабної інформаційної кампанії на виконання доручення Прем’єр-міністра України інспекторами праці спільно з представниками органів місцевого самоврядування, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також місцевих державних адміністрацій проведено понад 7000 інформаційних заходів. В ході яких охоплено 6173 суб’єкти господарювання сфери торгівлі товарами і послугами та більше 23000 працівників, яких проінформовано про переваги офіційного працевлаштування, трудові права працівників. Роботодавцям наголошено на відповідальності за порушення вимог законодавства, зокрема, в частині допуску до роботи неоформлених працівників.

Інформаційна кампанія тривала до 1 лютого, далі буде проводитися підготовча робота до проведення інспекційної кампанії і власне сама інспекційна кампанія.

Управління Держпраці наголошує, що офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки.

Легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас.