gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: на засіданні колегії ПФУ обговорили результати співпраці Фонду і Держпраці

03 лютого 2020

У головному управлінні Пенсійного фонду України в Сумській області відбулося засідання колегії, присвячене підсумкам роботи у 2019 році та проведення інформаційної компанії стосовно легалізації праці, за участі заступника Голови правління Пенсійного фонду України Ірини Ковпашко та соціальних партнерів. У засіданні, як член колегії, взяв участь начальник Управління Держпраці у Сумській області Юрій Семеног.

Начальник Управління проінформував присутніх, що на виконання Плану заходів щодо координації спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників від територіальних органів ПФУ області упродовж  минулого року надійшла інформація стосовно можливих порушень законодавства про працю відносно 2901 роботодавця. За результатами опрацювання отриманої інформації у межах наданих повноважень фахівцями Управління проведено заходи державного нагляду щодо 150 суб’єктів господарювання, зазначив Юрій Семеног. Таким чином, у 60-ти роботодавців виявлено порушення законодавства про працю. Поряд із контрольною діяльність посадовими особами Управління Держпраці приділено увагу превентивній роботі. У 2019 році здійснено 2765 відвідувань підприємств, спрямованих на поліпшення стану гігієни праці, додержання законодавства про працю, зайнятість населення та працевлаштування осіб з інвалідністю, стосовно атестації робочих місць за умовами праці, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення.

У свою чергу у січні поточного року на виконання Доручення Прем’єр-міністра України на території Сумської області інспекторами праці Держпраці вжито понад 6500 інформаційно-роз’яснювальних заходів в частині детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами. Із них спільно з фахівцями ПФУ – понад 350 –  зауважив очільник Управління.

У ході засідання колегії соціальні партнери проаналізували результати минулорічної співпраці, звернули увагу на її продуктивність та суттєві досягнення, а також окреслили напрями спільної роботи на 2020 рік.