gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівецька область: на семінарах та робочих зустрічах з роботодавцями – про ризики та наслідки нелегального працевлаштування

03 лютого 2020

У рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи, яку проводили фахівці Управління Держпраці у Чернівецькій області, заступник начальника відомства Галина Кушнір взяла участь у робочій зустрічі, організованій у Чернівецькій міській філії обласного центру зайнятості для роботодавців обласного центру.

Найперше, посадовець Держпраці поінформувала суб’єктів господарювання про те, що в області проходила інформаційна кампанія, направлена на подолання незадекларованої праці.

«Проблема неоформлених трудових відносин залишається для регіону актуальною. У зоні ризику  неоформлених трудових відносин – роздрібна та оптова торгівля, громадське харчування, сфера послуг, деревообробні підприємства, сільське господарство, – наголосила на зустрічі Галина Кушнір. – Тому Управління Держпраці, як територіальний орган Державної служби України з питань праці, наголошує про неприпустимість допуску до роботи  неоформлених працівників. Перш, ніж найманий персонал може приступити до виконання роботи, роботодавець зобов’язаний укласти з ним трудовий договір  на підставі відповідних статей  Кодексу Законів про працю України».

Детально говорили про наслідки та відповідальність роботодавців, які настають у разі недотримання ними законодавства про працю, особливо детально наголошувалося на ризиках неофіційної праці для самих працівників.

У ході спілкування з роботодавцями Чернівців Галина Кушнір відповіла на їхні запитання.

Аналогічні робочі зустрічі та семінари з роботодавцями відбулися у низці районів області.

Так,  головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Іван  Дамаскін взяв участь у спільній  робочій зустрічі з роботодавцями Глибоцького району.

Головний державний інспектор Алла Попович надала роз’яснення суб’єктам господарювання Кельменецького району.

Головний державний інспектор Валентина Моргоч провела інформаційно – роз’яснювальну роботу серед роботодавців Кіцманського району.

Головний державний інспектор Параска Митрофан поінформувала суб’єктів господарювання Путильщини.

Відповідні заходи відбулися у Новоселицькому та Герцаївському районах.