gov.ua Державні сайти України
Пошук

Волинська область: інспектори праці акцентували увагу працівників на важливості задекларованої праці

31 січня 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо вжиття заходів з метою детінізації ринку праці, інспектори праці Управління Держпраці у Волинській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання у Ковелі, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі товарами і послугами.

Спеціалісти Управління наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Акцентували увагу працівників на важливості легальної зайнятості, а роботодавців – на негативних наслідках незадекларованої праці.

Інспектори праці також зосередили увагу роботодавців на неухильному дотриманні вимог законодавства про працю щодо дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці найманих працівників та відповідальності за його порушення. Також спілкуючись із працівниками, наголосили на перевагах офіційного працевлаштування, яке є основою їхньої соціальної захищеності, та підкреслили негативні фактори незадекларованої праці, що позбавляє громадян низки прав та соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством.