gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині фахівці Держпраці роз’яснювали питання ринкового нагляду

30 січня 2020

На базі Управління Держпраці у Чернігівській області проведено семінар на тему: «Державний ринковий нагляд за нехарчовою продукцією. Практичні аспекти застосування Технічних регламентів» для представників розповсюджувачів і виробників нехарчової продукції та монтажних ліфтових підприємств.

Проводили захід начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Держпраці Сергій Бабенко, головний спеціаліст відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Держпраці Дмитро Бабич, заступник начальника відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Хмельницькій області Олександр Франко і заступник начальника відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Полтавській області Оксана Дудка.

До участі у семінарі були залучені представники керівництва ГУ Державної фіскальної служби у Чернігівській області, фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області, Чернігівського експертно-технічного центру Держпраці, представники навчально-курсових комбінатів.

Начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Держпраці Сергій Бабенко довів представникам суб’єктів господарювання Чернігівщини правові та організаційні засади державного ринкового нагляду за нехарчовою продукцією, окреслив подальші кроки по імплементації українського законодавства до норм законодавства ЄС. Також він ознайомив представників розповсюджувачів нехарчової продукції з найпоширенішими невідповідностями нехарчової продукції вимогам чинного законодавства.

Дмитро Бабич, Олександр Франко і Оксана Дудка, у свою чергу, надали кваліфіковані роз’яснення стосовно основних положень та вимог Технічного регламенту безпеки машин, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2013 № 62 і Технічного регламенту ліфтів та компонентів безпеки для ліфтів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 438.

Упродовж роботи семінару учасники ставили посадовим особам Держпраці актуальні для себе запитання і отримували вичерпні роз’яснення і рекомендації.

Враховуючи участь у семінарі представників суб’єктів господарювання Чернігова, окремий блок питань організатори присвятили нагальним проблемам легалізації праці: опрацювали правові наслідки нелегальної праці, види відповідальності і розміри штрафних санкцій за порушення трудового законодавства, обговорили гарантії та пільги працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу, «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».