gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: триває інформаційна кампанія щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі та послуг

30 січня 2020

На Київщині триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія, спрямована на реалізацію доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Посадові особи ГУ Держпраці у Київській області проводять в місті Києві та Київській області інформаційні заходи щодо переваг легального працевлаштування проводять з працівниками та роботодавцями, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, а також тимчасового розміщення та організації  харчування.

У вівторок головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління праці Головного управління Держпраці у Київській області Євген Іщенко провів у Ставищенській РДА семінар з місцевими суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі. Роботодавців ознайомили із вимогами законодавства в частині належного оформлення трудових відносин. Фізичним особам-підприємцям наголосили на необхідності укладення трудових договорів з працівниками у письмовій формі. З працівниками суб’єктів господарювання обговорили переваги офіційного працевлаштування, роз’яснили права та соціальні гарантії для найманих працівників у сфері трудових відносин.

Окрім цього посадовець ГУ Держпраці у Київській області поспілкувався і вручив інформаційні матеріали підприємцям та найманим робітникам на місцевому ринку і в продовольчих магазинах смт Ставище Київської області.

Нагадаймо, що в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії такі заходи триватимуть до 31 січня в Києві та Київській області.