gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Закарпатті за сприяння Управління Держпраці погашено заборгованість та виплачено індексацію заробітної плати працівникам

22 грудня 2015

У грудні поточного року фахівцями Управління Держпраці у Закарпатській області проведено перевірку у Комунальному підприємстві «Редакція Берегівської районної газети «Вісник Берегівщини» стосовно додержання вимог законодавства про оплату праці.

Під час перевірки було виявлено, що підприємство заборгувало заробітну плату семи найманим працівникам, з березня 2015 року.

За матеріалами перевірки Управлінням Держпраці у Закарпатській області видано припис для вжиття заходів стосовно дотримання вимог трудового законодавства та направлено матеріали перевірки в правоохоронні органи. За результатами проведеної роботи, працівникам редакції виплачено 97,1 тис. грн. заборгованої заробітної плати.

Також у ході перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю «Чізай» фахівцями Управління виявлено порушення ст. 2 Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». За результатами вжитих Управлінням Держпраці заходів, працівникам товариства нарахована і виплачена індексації заробітної плати у сумі 13,9 тис. грн.