gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Волині проводяться спільні заходи за участі фахівців Держпраці та центрів зайнятості

29 січня 2020

В рамках проведення інформаційної кампанії щодо детінізації зайнятості посадові особи Управління Держпраці у Волинській області взяли участь у нараді, яка відбулась у Волинському обласному центрі зайнятості.

Ігор Кузьмінський, заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області, наголосив присутнім на важливості проведення спільних інформаційно-консультативних заходів за участі представників Управління та спеціалістів центрів зайнятості. Зауважив, що основний акцент зроблено на суб’єкти малого підприємництва, організації харчування, торгівлі та сфери послуг.

18 директорів філій та базових центрів зайнятості уже включилися в інформаційну роботу. Працівники районних центрів зайнятості долучилися до проведення роз’яснювальної кампанії і разом зі спеціалістами Держпраці надають консультативну допомогу суб’єктам господарювання районів області.

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю Управління Станіслав Мельник зауважив, що під час проведення кампанії роботодавців вкотре проінформують про важливість додержання вимог законодавства про працю та наголосять на санкціях, які накладатимуть на підприємців у випадку виявлення неофіційно працевлаштованих осіб.

Нагадаємо, інформаційна кампанія щодо детінізації зайнятості проводиться на виконання доручення Прем’єр-міністра України. Управління Держпраці у Волинській області звертає увагу роботодавців: проведення інформаційної кампанії, до якої залучені усі спеціалісти Управління, є виключно превентивним заходом, а не перевіркою, що дає унікальну можливість кожному роботодавцю скористатися консультаціями фахівців, тому закликаємо суб’єктів господарювання віднестися з розумінням.