gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про шляхи запобігання травматизму – на семінарі з працівниками ТОВ «Черлис»

29 січня 2020

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк провела семінар з відповідальними особами і працівниками ТОВ «Черлис», що спеціалізується на обробленні насіння зернових і бобових та олійних культур. Товариство входить до Спрощеного акціонерного товариства «Євраліс Семенс», в якому працюють більше 5 тисяч працівників.

Фахівець Управління Держпраці поінформувала учасників заходу про загальні вимоги стосовно забезпечення роботодавцем охорони праці працівників, створення безпечних і нешкідливих умов праці шляхом належного облаштування на підприємстві робочих місць і виробничих приміщень, безпечного використання працівниками засобів праці і індивідуального захисту, забезпечення навчання працівників і залучення їх до вирішення питань охорони праці тощо.

Олена Свиридюк наголосила, що у разі неможливості усунути ймовірні небезпеки, роботодавець повинен поінформувати працівників про небезпечні і шкідливі виробничі фактори, у тому чисті і з допомогою знаків безпеки і захисту здоров’я працівників.

«Аварійні виходи і підходи до них повинні бути вільними від будь-яких предметів, надавати можливість найкоротшого шляху на зовнішній простір або до безпечної зони і мати належні позначення (сигнальними кольорами, дороговказами, написами, знаками безпеки тощо) відповідно до Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників», – зазначила Олена Свиридюк.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління уточнила, що у ТОВ «Черлис» небезпечні місця, шляхи пересування, включаючи сходи, належно позначені відповідними знаками, що знижує ризики виробничого травматизму і дозволяє уникнути загрози для працівників, що працюють поблизу.