gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Харкові відбувся круглий стіл щодо заходів, спрямованих на легалізацію зайнятості населення

28 січня 2020

У приміщенні Головного управління ДПС у Харківській області було проведено круглий стіл стосовно виконання доручення Прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

У нараді під головуванням в.о. начальника ГУ ДПС у Харківській області Артема Єфремова  взяли  участь: начальник ГУ Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський та заступник начальника Олена Петренко; посадові особи Пенсійного фонду, Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, органів місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

Результатом наради стало прийняття рішення щодо об’єднання зусиль інспекторів ГУ Держпрацi з підрозділами місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування для проведення інформаційних заходів із суб’єктами господарювання щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, а також висвітлення проведених заходів на інтернет-ресурсах управлінь, в т.ч. ХОДА, у засобах масової інформації. Під час заходів інспектори праці Управління Держпраці пропонують всім роботодавцям міста Харкова та Харківської області оформити трудові договори з усіма найманими працівниками задля уникнення фінансової відповідальності, передбаченої ст. 265 КЗППУ.