gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: легалізація робочих місць – вимога сьогодення

28 січня 2020

У Херсоні в обласній державній адміністрації відбулась селекторна нарада, в якій взяла участь перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Херсонській області Тамара Франкевич.

Під час наради серед інших актуальних питань області було обговорено, зокрема і подолання незадекларованої праці.

Так, в свою чергу, перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Херсонській області Тамара Франкевич повідомила присутнім, що відповідно до доручення Прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, фахівцями Головного управління Держпраці у Херсонській області розпочато інформаційну кампанію щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Фахівець закликала представників органів місцевого самоврядування, територіальних органів Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і місцевих державних адміністрацій долучитися до інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Разом з тим було зазначено, що до повноважень об’єднаних територіальних громад належить здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення та накладення штрафів за порушення законодавства про працю і зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

Також було наголошено на необхідності створення посад інспекторів праці та запропоновано головам ОТГ активніше долучатися до процесу визначення посадових осіб виконавчих органів ОТГ, обов’язками яких будуть передбачені повноваження з контролю за додержанням законодавства про працю.