gov.ua Державні сайти України
Пошук

Роботодавців та тимчасово безробітних Херсонщини поінформовано про переваги задекларованої праці

27 січня 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, фахівці ГУ Держпраці у Херсонській області активно ведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Так, на базі Великоолександрівської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості, головним державним інспектором відділу з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Тетяною Карнаух проведено семінар для тимчасово безробітних та роботодавців Великоолександрівського району на тему «Легалізація робочих місць та оформлення трудових відносин».

Під час заходу інспектор праці зазначила, що легальною вважається праця у тому разі, якщо роботодавець уклав з працівником трудовий договір, офіційно повідомив про його працевлаштування державну фіскальну службу, офіційно і в повному розмірі виплачує заробітну плату, сплачує за працівника єдиний соціальний внесок.

«Відповідно до ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України», – наголосила фахівець.