gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Тернополі роботодавців та працівників інформували про неприпустимість роботи без оформлення трудових відносин

27 січня 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо проведення з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування, на Тернопільщині триває інформаційна та роз’яснювальна робота про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Інспектори праці Управління Держпраці у Тернопільській області Світлана Бойко та Наталія Запольська здійснили відвідування суб’єктів господарської діяльності у м. Тернопіль. Під час візитів інспектори праці провели роз’яснювальну роботу з роботодавцями та найманими працівниками про обов’язковість оформлення належним чином трудових відносин та дотримання усіх належних соціальних гарантій.

Роботодавцям наголошено, що у разі прийняття працівника на роботу, обов’язковим є укладення з ним трудового договору, повідомлення про прийняття особи на роботу Державній податковій службі.

Роз’яснено ряд особливостей ведення документів з метою чіткого та достовірного обліку робочого часу працівників, особливо при роботі у нічний час, святкові дні та надурочно.