gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Харкові звітували про вжиття заходів щодо припинення роботи нелегальних АЗС в області

27 січня 2020

У Харкові відбулося засідання Міжвідомчої регіональної робочої групи, яка була створена для оперативного вирішення питань, пов’язаних із порушенням нелегального обігу та роздрібної торгівлі пальним на території області. На засіданні від ГУ Держпраці у Харківській області були присутні: начальник Головного Управління Володимир Рожанський та начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Дмитро Гринь. Метою засідання стало звітування учасників групи про виконання заходів з протидії нелегальному обігу пального на території Харківської області.

Володимир Рожанський у своєму виступі зазначив, що на даний час  проводяться  перевірки експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки АЗС, АГЗП. Під час перевірки звертається увага на питання з реєстрації та взяття на облік ємкостей для зберігання паливно-мастильних матеріалів, ідентифікації, наявність дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, спеціалізоване навчання щодо виконання робіт підвищеної небезпеки  та використання  відповідного обладнання тощо.

Під час перевірки виявлено порушення та заборонено експлуатацію АЗС, АГЗП за адресами:

  • Харківська область, Дергачівський район, с. Казача Лопань, вул. Прикордонна 8;
  • м. Харків, Григорівське шосе, 3.

На АЗС та АГЗП нелегально здійснювався продаж бензину, дизельного пального та скрапленого газу. При цьому передбачених законом дозвільних документів та державної реєстрації у якості суб’єкта підприємницької діяльності не було в наявності.

Нині фахівці ГУ Держпраці у Харківській області продовжують брати участь в робочих групах щодо виявлення фактів незаконної торгівлі пальним, а також планується проведення планових перевірок дотримання вимог законодавства про охорону праці, промислову безпеку суб’єктів господарювання що займаються роздрібною торгівлею пальним: ТОВ «Вест Петрол Маркет», ТОВ «Белком», ТОВ «Контакт-98», ТОВ «Золотий стандарт К».

За результатами планових перевірок будуть оформленні відповідні документи, а у разі виявлення порушень – приписи щодо їх усунення.