gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: про превентивну роботу у напрямі подолання незадекларованої праці у сфері торгівлі та громадського харчування з соціальними партнерами

24 січня 2020

Заступник начальника Управління Держпраці у Житомирській області Світлана Возна провела спільну нараду з соціальними партнерами, на якій обговорили та скоординували подальші кроки у напрямі подолання незадекларованої праці у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування.

Зокрема, представники обласних управлінь Держпраці, податкової служби, пенсійного фонду, служби зайнятості та обласної державної адміністрації домовились про проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів серед суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у даних сферах, у тому числі шляхом безпосередніх візитів «на місця».

«На виконання доручення прем’єр міністра України, з 20 січня 2020 року на території України розпочалась масштабна інформаційна кампанія спрямована на подолання незадекларованої праці у сферах, де спостерігаються найвищі показники незадекларованої праці, зокрема, у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування. Інспектори праці спільно представниками ПФУ, ДПС, ДЦЗ, Держпродспоживслужби, профспілок, організацій роботодавців проводять превентивні заходи, під час яких інформують про ризики і наслідки незадекларованої праці», – зазначила Світлана Возна.

Наразі, на території Житомирщини спільно з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування планується відвідування близько 6000 суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у цих сферах.

Підсумовуючи роботу спільної наради, заступник начальника Світлана Возна закликала соціальних партнерів відповідально поставитися до виконання доручення Уряду.