gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: працівникам ТОВ ВЗП «ЕЛІКА» про недопущення виробничого травматизму

23 січня 2020

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області зустрілися з працівниками ТОВ ВЗП “ЕЛІКА”, які відповідальні за стан охорони праці на підприємстві для опрацювання питань щодо запровадження ефективних заходів протидії виробничому травматизму.

Під час заходу посадові особи Управління відмітили, що загалом на підприємствах Миколаївщини у минулому році сталось 88 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом. Найбільшу кількість травм спричинили організаційні причини, зокрема порушення інструкцій з охорони праці, застосування безпечних прийомів, методів праці. Водночас,  травматизм з  технічних причин також займає суттєве місце. З огляду на останнє,  зрозуміло, що не можна залишати без уваги технічний стан обладнання, яке експлуатується, нехтувати контролем щодо застосування захисних пристосувань, зокрема рухомих частин устаткування, надійності роботи засобів сигналізації та блокування обладнання тощо.

Учасники заходу оглянули виробничі потужності підприємства та обговорили реалізовані заходи у сфері охорони праці.

Посадовцями відмічено, що основними напрямами роботи щодо недопущення виробничого травматизму є контроль за дотриманням вимог охорони праці та підвищення рівня культури охорони праці працівників. Спонукати найманих осіб стосовно збереження власного здоров’я під час трудової діяльності можна через їх участь у семінарах, нарадах, тренувальних заняттях, конкурсах з питань охорони праці, встановлення матеріального заохочення за результатами роботи за певний період без травматизму.

Представникам ТОВ ВЗП «ЕЛІКА» підкреслено важливість проведення стажування нововоприйнятих осіб, зокрема робочі завдання яких пов’язані з виконанням робіт підвищеної небезпеки, під керівництвом досвідчених, кваліфікованих працівників, забезпечення трудового колективу підприємства необхідними засобами індивідуального захисту, якість якого підтверджена відповідним сертифікатом.