gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: суб’єктам господарювання про переваги задекларованої праці та відповідальність роботодавців

23 січня 2020

У рамках цільової інформаційної декади з детінізації зайнятості в Управлінні Держпраці у Рівненській області організовано тематичний семінар, в якому взяли участь понад 40 суб’єктів господарювання.

Завідувач сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Маргарита Захарчук поінформувала про інформаційну кампанію, її мету та передумови. Фахівець окреслила проблеми тіньового ринку праці, які тягнуть за собою соціальну незахищеність працівників, втрати місцевих бюджетів та інші негативні наслідки для громад та кожного жителя зокрема.

Маргарита Захарчук відповіла на низку запитань і наголосила на відповідальності роботодавців за  незадекларовану працю працівників.

Нагадаємо, що впродовж останньої декади січня фахівці Управління проводять інформаційні заходи з суб’єктами господарювання про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За допомогою різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності, заплановано охопити  максимальну кількість роботодавців та працівників.

Інформаційна декада триває на виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.