gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: розпочато планову перевірку КЗ «Херсонська школа вищої спортивної майстерності»

23 січня 2020

22 січня 2020 року, комісією Головного управління Держпраці у Херсонській області, під головуванням заступника начальника управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки – начальника відділу нагляду в промисловості Оксани Овчарук, розпочато планову перевірку щодо додержання законодавства у сферах промислової безпеки та охорони праці комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності».

Під час планової перевірки особливу увагу буде приділено стану охорони праці та безпечної експлуатації газового господарства, питанням експлуатації автомобільного та водного транспорту, питанням охорони праці гуртожитку.

Розпочато перевірку з семінар-наради із працівниками та посадовими особами навчального закладу щодо упередження травматизму на виробництві.

Перевірка триватиме до 04 лютого 2020 року.

Довідково: Херсонська школа вищої спортивної майстерності введена в експлуатацію в 1979 році як навчально-спортивна база олімпійської підготовки збірних команд України з веслувальних видів спорту.

Це єдина база олімпійської підготовки на Україні, яка знаходиться в сприятливих кліматичних умовах та має необхідну для підготовки спортсменів-веслувальників акваторію.

Херсонська школа вищої спортивної майстерності серед 33 ШВСМ України входить в десятку кращих шкіл такого профілю.

Шкода має 7 відділень: веслування академічне, веслування на байдарках і каное, стрільба кульова, стрибки не батуті, легка атлетика, важка атлетика та вільна боротьба, в яких займається 90 спортсменів основного складу (КМС, МС України, МСУМК, ЗМС) та 67 спортсменів змінного складу (резерв ШВСМ).

В школі працюють 27 тренерів-викладачів, із них 6 заслужених працівників фізичної культури і спорту України, 3 заслужені тренери СРСР, 15 заслужених тренерів України, 2 заслужені майстри спорту, 1 майстер спорту  України міжнародного класу.