gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: у Первомайську відбулись заходи щодо безпечної діяльності АЗС та АЗГП

20 січня 2020

АЗС та АЗГП можуть становити комплексну небезпеку для працівників, споживачів та інших громадян. Зокрема, обладнання, яке експлуатується на об’єктах підвищеної небезпеки, має проходити передбачені законом регламентні перевірки на предмет безпечної та надійної роботи. Працівники мають бути навчені безпечним методам роботи та знати заходи реагування у разі аварійних ситуацій.

З метою привернення уваги працівників АЗС та АЗГП до дотримання вимог охорони праці та виробничої безпеки посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області з 13 по 17 січня 2020 року у місті Первомайську провели ряд інформаційно-консультативних заходів. Охоплено об’єкти ПП «Укргазнафта», ТОВ «СВІТ-ОІЛ», ФОТ Ветушняк Н.А., ТОВ “ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ”.

Увагу представників АЗС та АЗГП акцентовано на своєчасності проведення планово-технічних оглядів, ремонтів паливно-роздавальних колонок та резервуарів, експлуатації електроприладів, вимоги щодо використання інструментів, які не виробляють статистичний струм, порядок здійснення зливу-наливу палива в резервуари,  контроль за герметичністю ємностей для збереження палива тощо.

Спілкуючись з працівниками, посадові особи Управління визначили їх рівень знань щодо заборон та вимог, яких необхідно дотримуватися під час заправки транспортних засобів на АЗС та АЗГП. Зокрема, з персоналом проведено інтерактив щодо розв’язання ситуаційних завдань.

Посадовці також з’ясували питання щодо проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, наявності дозвільних документів Держпраці та посвідчень про  перевірку знань з питань охорони праці в персоналу тощо.