gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: Управління Держпраці налагоджує тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування щодо подолання незадекларованої праці

17 січня 2020

Начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков розпочав зустрічі з відповідальними особами з нагляду та контролю за додержанням трудового законодавства міських рад області щодо посилення роботи в напрямі легалізації праці.

Цього разу Олексій Глушаков зустрівся з міським головою Кам’янець-Подільського Михайлом Сімашкевичем. Мета зустрічі – обговорення співпраці щодо подолання незадекларованої праці на підприємствах, в установах і організаціях, що перебувають у функціональному підпорядкуванні органу місцевого самоврядування, а також обговорення заходів з протидії незаконному обігу та роздрібної торгівлі пальним на території Кам’янець-Подільського.

Посадовці обговорили практичні аспекти здійснення заходів щодо легалізації трудових відносин, забезпечення мінімальних гарантій з оплати праці, підвищення рівня заробітної плати та ефективної співпраці і взаємодії з Управлінням Держпраці.

Олексій Глушаков наголосив на активізації та посиленні роботи інспекторів праці міської ради стосовно виявлення «тіньової» зайнятості та незадекларованої праці. Додавши, що тільки спільна активна щоденна та скоординована робота інспекторів праці громади та Управління Держпраці сприятиме легалізації трудових відносин та детінізації заробітної плати.

Окремо обговорено заходи щодо припинення діяльності незаконно створених автозаправних станцій на території міста. Зазначено, що наразі в Управлінні працює дві робочі мобільні групи з протидії нелегального обігу і роздрібної торгівлі пальним на території області. Закликав оперативно повідомляти Управління Держпраці у разі виявлення таких фактів.