gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Одещині керівникам сільськогосподарських підприємств роз’яснено вимоги з охорони праці

17 січня 2020

Фахівці ГУ Держпраці в Одеській області взяли активну участь у проведенні семінару-наради на тему «Державна політика в галузі охорони праці» з керівниками сільськогосподарських підприємств Овідіопольського району Одеської області.

На заході також були присутні керівники сільськогосподарських підприємств, районного сектору ГУ ДСНС України в Одеській області, банківських установ та комерційних структур — усього більш як 65 осіб.

Головний державний інспектор ГУ Держпраці Максим Фіцер ознайомив присутніх з питаннями організації охорони праці на підприємстві, наголосив на відповідальності роботодавця та працівників за додержання вимог законодавства про охорону праці відповідно до Закону України «Про охорону праці».

Представник Головного управління роз’яснив присутнім вимоги Закону України “Про охорону праці», згідно з якими життя та здоров’я людей є найвищими пріоритетами. Посадовець підкреслив, що відповідно до Правил та статті 13 Закону України «Про охорону праці», роботодавець зобов’язаний створити на кожному робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до вимог чинного законодавства, а також забезпечити додержання вимог щодо прав працівників у сфері охорони праці. З цією метою роботодавець забезпечує розробку і функціонування системи управління охороною праці.

Увагу учасників семінару-наради було зосереджено на тому, що державна політика базується на пріоритеті життя і здоров’я працівників, повній відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і нешкідливих умов праці.

В кінці семінару-наради було прийнято рішення про поглиблене впровадження заходів з профілактики та недопущення випадків травматизму на виробництві.